Värna om naturen

För mig har naturen och djuren alltid varit ett intresse och det är också därför den här bloggen kom till. Det blev ett naturligt sätt att kombinera min passion med mitt behov av att få tillgodose den kreativa ådran i mig. Sedan forever har jag brunnit för allt som har att göra med dessa ämnen, och det är lika mycket passion idag som det var under barndomen.

natur humla blomma

Stora frågor genom små medel
Skillnaden är väl kanske hur det här med passion och intresse tar sig uttryck. Då man en gång i tiden byggde hem för insekter och humlor med föräldrarnas skokartonger så är det kanske lätt hänt att det blir på en mer politisk och större nivå desto äldre man blir. Jag försöker att hålla mig borta från de mest radikala varianterna däremot, och är egentligen inte fascinerad av politik. Jag brinner mer för vad man kan göra med små medel, och framförallt vad jag själv kan göra.
Sådant kan handla om att välja foder till mina djur med stor omsorg, för att undvika kemikalier och onödiga tillsatser som varken är bra för natur eller djur. Men det handlar också om att kanske välja bort julklappar till förmån för att hellre skänka pengar till välgörande organisationer, att hålla mig strikt till ekologisk hudvård och produkter som inte testas på djur, att sortera mina sopor, panta mina burkar och välja att gå och cykla hellre än att åka bil och buss. Faktum är att det finns så mycket att göra med så små ansträngningar.
Jag skulle enkelt kunna sammanfatta en lista med sådant som skulle kunna förändra världen om fler kunde följa den.
• Släng inte saker i naturen
• Välj ekologiskt
• Ät mindre kött och mer grönt
• Välj kollektiva färdmedel
• Välj naturligt foder till dina djur
Vår natur och våra djur är viktiga, även för oss människor. Låt oss behandla de med värdighet.