Älgar!

Älgarna demonstrerar
Älgarna har fått nog
Älgarna vill ha frihet
Här i sin egen skog

Det är nog inte så många som kommer ihåg James & Karins gamla klassiker ”Älgarna demonstrerar från 1974. Men det är en riktigt rolig liten låt, faktiskt. Den har en hel massa charm och är väl värd att lyssna på, nu så här över 40 år senare. Även om man inte är barn (låten kommer från skivan ”Barnlåtar”).

Varför börjar jag nu helt plötsligt skriva om älgar? Det beror på sommarens kommande aktiviteter, som inbegriper älgar, och jag menar givetvis inte älgjakt. För det första jagar jag inte och för det andra så sker ju den på hösten! Vad jag i stället ska göra är att bege mig till Dalarna mellan de bröllop jag är inbjuden till, till Älvdalen Camping (http://www.alvdalencamping.se/), och där ska jag bland annat vara med om en älgsafari! Älgar är vanliga i Sverige, men trots det så är vi många som faktiskt aldrig sett dom i vilt tillstånd, och det ska jag råda bot på nu i sommar.

Den susande älven
Älvdalen Camping har en hel massa stugor älvdalen, och det är en av de som jag ska hyra under några dagar i sommar, alldeles där vid älven. Älgsafarin är då bara en del av det hela, eftersom det finns en massa att se och göra för den som älskar natur och djur där. Vad jag speciellt ser fram mot förutom älgsafarin är att paddla kanot i Österdalälven. Nu är jag knappast någon van kanotpaddlare, snarare tvärtom, men de få gånger jag provat på har jag tyckt varit hur roliga som helst.

Det är en av de saker jag ska göra i sommar. Vad ska ni själva syssla med? Någonting som har med djur och natur att göra hoppas jag!
Alg