Bra svampår i år

Hösten är en härlig tid, eller hur? Även om den nu snarare har övergått i vinter. För finns det något mysigare än att gå där i skogen och plocka läcker svamp? Kanske, men jag kan inte komma på så värst många saker jag hellre gör! Nu är svampsäsongen över för den här gången, och det känns faktiskt lite vemodigt. Men jag hade tur, det känns som det var ett bra svampår i år – en del år hittar man ju nästan ingenting, hur länge man än letar! Även om det är skönt i sig att vandra i skogen på hösten så blir det lätt lite frustrerande om man inte hittar vare sig svamp eller bär.

Kantareller i mängd.Köksmys!
Sedan är det också mysigt att sitta där i köket och rensa svamp. Jag skaffade under hösten nya köksluckor och en köksbänk i mörkt trä från www.malarkok.se, och det skapar en riktigt skön stämning, faktiskt. Till skillnad från många andra så är jag inte så där hysteriskt inne på att köket ska vara jätteljust. Det är inte lika, tja, mysigt. 🙂 Att jag valde mörkt trä beror också på att jag gillar en lite murrig stil. Självklart är de också omålade och har kvar sin fina naturfärg, med träådringar och allt. Jag är nöjd, helt enkelt, som det kanske framgår.

Lätt fånget, lätt förgånget
Sedan är jag också en sådan som inte kan hålla mig. När svamparna är rensade, ja, då är det dags att äta dem, ofta i form av svampomelett (det finns inte mycket som är godare). Men ALL svamp jag plockar orkar jag sällan äta upp på en gång, så några dagar räcker de i alla fall.

Vad brukar ni göra med svamp ni plockar själva? Steka dem som tillbehör, eller göra omelett eller? Har ni några spännande recept att dela med er av? 🙂