En härlig naturupplevelse

Djur och natur är som sagt en viktig sak för mig, och något som verkligen spelar roll inte bara för mitt fysiska välbefinnande, utan också mitt psykiska. Jag mår helt enkelt bättre av att vara ute med djur och framför allt vara i naturen tillsammans med dem. Det blir en kaka på kaka-effekt, där djuren får vara i en miljö som är naturlig för dem, och ska man vara helt ärlig – det är en helt naturlig miljö för oss människor att vistas i också. Vi är, trots allt, lika mycket djur som de djur som vi tar hand om, så att det är många som finner glädje i att vara i naturen är med andra ord inte speciellt konstigt. Vi hör hemma där.

Fiske – lugn och ro

Bara något så enkelt som att gå ut och fiska är för mig en magisk upplevelse. Det känns på något sätt uråldrigt, att man för vidare en tradition som vi människor sysslat med i mängder av generationer för att överleva. Dock är det inte lika viktigt att fiska idag för att överleva, men det tar inte bort själva tjusningen med att stå med ett kastspö eller sitta och meta. Det finns verkligen något rofyllt med det och det blir också en sak jag gärna ägnar mig åt igen.

Ibland har det till och med gått så långt att jag har åkt på vissa resor enbart för att få vara för mig själv och bara njuta av fiskandet. Det kanske är konstigt eller underligt för många, att ta en helg med fiske i älvdalen exempelvis, men det finns något speciellt med att faktiskt få åka iväg en längre period och bara göra sådant som man själv mår väldigt bra av. Det skulle nog vara bra om fler av oss gjorde sådana saker, kanske inte nödvändigtvis fiske, men att göra sådant om känns genuint bra.